Bibliotheken van Lede en Oordegem opnieuw open!

EBS

Vanaf zaterdag 5 oktober zijn we terug open mét een nieuw bibliotheeksysteem. Er is er ook een nieuw bibliotheekreglement van kracht, waardoor je tot 25 materialen kan ontlenen.

Nieuw uitleenvoorwaarden: Vanaf de heropening wordt een nieuw bibreglement van kracht:

• ontleen tot 25 materialen per kaart, ongeacht het type
  • De eerste boetebrief wordt al na 7 dagen verstuurd, de tweede boetebrief 14 dagen hierna. Per boetebrief betaal je 1,50 euro. Wie zijn e-mailadres door geeft, krijgt de eerste boetebrief per mail en betaalt geen portkosten.
  • IBL (aanvraag boek andere bib) kost nu 3 euro ipv 2 euro
  • Meer dan 5 euro openstaande boete = eerst betalen
  • Je kan tweemaal verlengen, zo lang het item niet gereserveerd is. Wacht zo lang mogelijk met verlengen want de uitleentermijn van 21 dagen start onmiddellijk op de dag waarop je verlengt. Opgelet: je kan dit maar tweemaal doen, ook al is de maximale uitleenperiode van 2 maanden nog niet bereikt.

Onderaan vind je een brochure en het volledige nieuwe bibliotheekreglement.

Platform van digitale bibliotheekdiensten

Nieuwe digitale diensten kunnen makkelijk ingeplugd worden op het centrale systeem, dat op die manier wil uitgroeien tot een breed platform van digitale bibliotheekdiensten voor de burger. Een voorbeeld van zo’n digitale dienst is Mijn Leestipper. Via deze dienst ontvangen bibliotheekleden leestips op maat, geselecteerd op basis van inhoud van het boek, leenhistoriek en leesvoorkeuren.

Datum van het bericht: zaterdag 05 oktober 2019