Nieuw bibliotheekreglement vanaf 5 oktober

Foto Bibliotheek Lede

Vanaf 5 oktober geldt er een nieuw bibliotheekreglement. Grootste verandering is het aantal uit te lenen materialen per kaart, dat nu op 25 komt. Het reglement is vanaf dan hetzelfde voor de bibliotheken uit de buurt van Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove (BibArt).

De brochure en het volledige reglement vind je onderaan dit nieuwsbericht.

De grootste veranderingen op een rijtje:

• 25 materialen per kaart, ongeacht het type
  • De eerste boetebrief wordt al na 7 dagen verstuurd, de tweede boetebrief 14 dagen hierna. Per boetebrief betaal je 1,50 euro. Wie zijn e-mailadres door geeft, krijgt de eerste boetebrief per mail en betaalt geen portkosten.
  • IBL (aanvraag boek andere bib) kost nu 3 euro ipv 2 euro
  • Meer dan 5 euro openstaande boete = eerst betalen
  • Je kan tweemaal verlengen, zo lang het item niet gereserveerd is. Wacht zo lang mogelijk met verlengen want de uitleentermijn van 21 dagen start onmiddellijk op de dag waarop je verlengt. Opgelet: je kan dit maar tweemaal doen, ook al is de maximale uitleenperiode van 2 maanden nog niet bereikt.
Datum van het bericht: maandag 23 september 2019