Zomer van Vlieg: speur mee in Lede

Beeld Vlieg 2019

Deze zomer wil Vlieg proeven van alles wat onze gemeente te bieden heeft met als motto: proef jij wat ik proef? Help Vlieg een handje tijdens de zomervakantie tijdens een van onze activiteiten. Neem een kijkje op onze website vlieg.lede.be voor meer uitleg of kom langs in de jeugddienst of in de bibliotheken van Lede of Oordegem.

Smakelijke speurtochten van 1 juli tot 31 augustus

Haal je speurneus boven voor onze smakelijke zoektochten. Vlieg verstopte opdrachten rond smaak in de bib van Lede én Oordegem. Breng alles tot een goed einde en verzamel tips om de schatkist te vinden! Kinderen vanaf 3 jaar kunnen speuren in de hoofdbibliotheek Lede, vanaf 7 jaar wacht jou een zoektocht in de uitleenpost Oordegem.

Knutzzzelactie

Maak een smaakkunstwerk op een bord! Tekenen, schilderen, fotograferen, knutselen, boetseren of versieren? Haal je knutselinstructies bij een van onze Vliegpunten.

Vlieg dwars door Lede op donderdag 15 augustus

Wil je Lede ontdekken op de fiets? Tijdens Vlieg dwars door Lede zorgen we voor de ideale mix van familieplezier, sport en cultuur. We stippelen een unieke route doorheen de gemeente uit.

Voor sportievelingen voorzien we een tocht van ongeveer 30 km. Families met kinderen en rustige fietsers, kunnen opteren voor het parcours van 15 km. Er is begeleiding voor beide routes. Halfweg pauzeren we voor een muzikale act. Elke deelnemer krijgt hier een gratis consumptie!

De fietstocht eindigt rond 17.30 uur aan het sportcomplex. Deelnemers jonger dan 12 jaar krijgen een smakelijke beloning en een sticker voor de Zzzpaarkaart van Vlieg. Spaarders maken extra kans op een Bzzzboxzzz vol leuks.

Elke deelnemer krijgt een kleine beloning en maakt kans op een Bzzzboxzzz vol leuks!

Datum van het bericht: donderdag 20 juni 2019