Naar inhoud

Stuur jouw Schoonste Dialectwoord door!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Logo Schoonste Dialectwoord

Vanaf 18 juni gaan we op zoek naar het Schoonste Dialectwoord van Lede en deelgemeenten. Jouw favoriete woord insturen kan via een webformulier, of het stemkaartje dat je in Lede Informeert zal terugvinden. Inzenden kan tot 9 september!

In Lede wordt er prachtig dialect gesproken. Zowel in Lede als in Impe, Oordegem, Papegem, Smetlede en Wanzele. En dat dialect dreigt verloren te gaan. Daarom gaan we in 2018 op zoek naar het Schoonste Dialectwoord.

 

Er zijn zoveel schone woorden: achterwaares, afgebusteld, afkappen, afprossen, aftateren, ammelouken, ammesant, ammesantkluet, apprensje mouken… de lijst is eindeloos!

 

STEM NU en maak kans op een boekebon van 40 euro! Alle info over dit project vind je op http://schoonstedialectwoord.lede.be.

 

Uit de inzendingen wordt dan een top tien samengesteld. Van 15 september tot 15 oktober kan er dan gestemd worden op de uiteindelijke winnaar, die we eind oktober bekend maken.

 

Dit project kwam er in samenwerking met Erfgoed Dender, de bibliotheek van Lede coördineert dit project. Ook de lokale verenigingen Radio Lede, Heemschut en Davidsfonds werkten mee aan dit project, waarvoor onze dank.

Datum van het bericht: maandag 18 juni 2018