Gezocht: peters/meters van zwerfbibliotheekjes!

Logo zwerfbib

De bibliotheek is op zoek naar verenigingen of mensen die graag peter of meter willen zijn van een ruilbibliotheek. Dit zijn kleine boekenkastjes gemaakt door de technische dienst van de gemeente. De kastjes zullen op een aantal plaatsen in Lede te vinden zijn en bevatten boeken voor jong of oud.

Het zijn geen nieuwe boeken maar wat oudere exemplaren die een tweede leven verdienen. Je kan de boeken lezen en terugbrengen, ruilen of zelfs houden. Je kan er ook zelf wat oude boeken inzetten die je nog de moeite waard vindt!

Om dit project in goede banen te leiden, hebben we hulp nodig van een vereniging of buurtbewoner die een goede plaats zoekt voor het boekenhuisje, de boeken aanvult, het netjes houdt en defecten signaleert. Ben je geïnteresseerd om te helpen? Bezorg dan je naam, e-mailadres en telefoon aan de bibliotheek via 053 82 53 30 of bibliotheek@lede.be. Op een startvergadering spreken we dan de verdere stappen af.

Datum van het bericht: dinsdag 27 februari 2018