#bibvooriedereen

Bib voor iedereen

Al heel wat Ledenaren ondertekenden digitaal of gewoon op papier in onze bibliotheek het charter #bibvooriedereen. Vind jij de bibliotheek een basisdienst waar elke burger recht op heeft? Vind jij het belangrijk dat jouw nieuwe gemeentebestuur in 2019 blijft investeren in de bib? Laat je stem horen en teken het charter op www.bibvooriedereen.be !

Sinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Ze bepalen nu zelf of een bibliotheek nodig is en welke werking zij moet uitbouwen. De voorbije jaren werd op vele plekken in Vlaanderen al bespaard op collectie, personeel en werking.

Vind jij dat iedereen toegang moet hebben tot de diensten die de bib aanbiedt en ontwikkelt? Onderteken dan deze tekst en verspreid hem onder vrienden en kennissen. Zo draag je bij aan een warme en duurzame samenleving met oog voor kennis, innovatie en ontmoeting. Een samenleving waarin plaats is voor iedereen!

Datum van het bericht: donderdag 22 februari 2018