Tentoonstellingen in de bib!

copyright Eveliene Deraedt

De bibliotheek wil geregeld gastheer zijn voor tentoonstellingen. Zo hebben we in december en februari 2 mooie tentoonstellingen te gast: 'Werkplekken' met de schrijfruimtes van onder andere Bart Moeyaert, Gerda Dendooven; en 'Leeuwenpraatjes', een interactieve tentoonstelling over fabels.

Werkplekken (9-15 jaar)

Heb je je wel eens afgevraagd hoe een illustrator tot een tekening komt? Of hoe de werkplek van een schrijver eruitziet? Op hun werktafel vind je naast bijzondere schetsboeken ook allerlei kleine inspirerende

voorwerpen, papiertjes met losse ideeën en aantekeningen, schrijf -en tekenmateriaal, foto?s, ...

Deze tentoonstelling geeft je een idee van de werkplekken van dé top der schrijvers en illustratoren: Sabien Clement, Gerda Dendooven, Pieter Gaudesaboos, Ingrid Godon, Bart Moeyaert, Thé Tjong-Khing, Judith Vanistendael en Kaatje Vermeire.

Blader maar eens in hun schetsboeken en geniet van de bijzondere portretten die fotografe Eveliene Deraedt maakte van deze schrijvers en illustratoren. Ga gerust ook zelf aan een werktafel zitten en vertrouw je ideeën toe aan een schetsboek.

Van 13 december 2017 tot 22 januari 2018 in de bibliotheek van Lede tijdens de openingsuren.

Leeuwenpraatjes (5-8 jaar)

Leeuwenpraatjes is een interactieve tentoonstelling waarin kinderen de wereld van de fabels ontdekken. Ze mogen niet alleen kijken, maar ook doen. In deze tentoonstelling werden zes fabels uit het boek ?De fabels van Aesopus? van Imme Dros en Fulvio Testa in beeld gebracht.

Aan de hand van vier kijkdozen en vier doe-opstellingen maken we kinderen duidelijk wat een fabel is.

Van 1 tot 28 februari in de bibliotheek van Lede tijdens de openingsuren.

Beide tentoonstellingen zijn van de hand van Villa Verbeelding, het vroegere literaire museum Hasselt.

Datum van het bericht: donderdag 30 november 2017