Naar inhoud

Bibliotheek uitzonderlijk gesloten van 11 t.e.m. 15 februari

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bibliotheek Lede
De bibliotheken van Lede én Oordegem zijn van maandag 11 februari tot en met vrijdag 15 februari uitzonderlijk gesloten voor de installatie van een nieuw bibliotheeksysteem. Op zaterdag 16 februari is de bibliotheek weer gewoon open.
Graag willen we jullie eraan herinneren dat de bibliotheken van Lede én Oordegem gesloten zijn van maandag 11 tot en met vrijdag 15 februari. Vanaf zaterdag 16 februari zijn we opnieuw open.

Er wordt een nieuw bibliotheeksysteem geïnstalleerd waardoor we een modernere catalogus zullen aanbieden. Het online systeem om te verlengen en reserveren wordt vernieuwd en verbeterd, onder andere het systeem om kaarten te koppelen (zodat je met één login al de kaarten van je familie kan bekijken en verlengen) is een pluspunt.

Boeken verlengen, reserveren of inleveren is niet mogelijk vanaf zondagnamiddag 10 februari tot en met 15 februari. Iedereen kreeg sowieso een weekje extra leestijd.

In de week na de conversie zal extra personeel ingezet worden om mogelijke kinderziektes zo snel mogelijk op te lossen, en om jullie te laten kennismaken met de nieuwe catalogus en het MijnOvinob-verlengsysteem.

  • Nieuwe catalogus: De nieuwe catalogus zal terug te vinden zijn op lede.bibliotheek.be en zal heel laagdrempelig, duidelijk en modern zijn. Ze koppelt en integreert de resultaten van onze plaatselijke bibliotheek met gangbare bronnen als Wikipedia. Ook relevante persartikelen van de databank Mediargus worden verwerkt, net als recensies, flapteksten en covers.
  • Bibliotheek wordt gelinkt met o.a. LibraryThing, de erfgoedcollecties van de Bibliotheca Wasiana uit Sint-Niklaas en van het Stadsarchief van Aalst, de provinciale bibliotheken van het Molenmuseum, de Kaaihoeve, de Provinciale Erfgoedbibliotheek, …
  • Auteurspagina's: Hierop vind je alle mogelijke informatie over een auteur, met koppelingen naar interviews, bekroningen, verfilmingen, video's, foto's, …
  • Nieuwe mogelijkheden tot online verlengen. Later meer hierover...
Datum van het bericht: vrijdag 08 februari 2013